Gaivus ir skanus ledų kokteilis su mačia arbata
Reikės:
- 1 a. š. mačios arbatos miltelių;
- 2 v. š. karšto (ne verdančio) vandens;
- 1–2 v. š. agavos sirupo (galima ir mažiau);
- 1 stiklinės (250 ml) „Pilos“ pieno (galima naudoti ir augalinį pieną);
- 2–3 kaušelių vanilės skonio „Ballino“ „Imperatoriškųjų“ grietininių valgomųjų ledų;
- Rudojo cukraus, mačios miltelių ar kitų prieskonių puodelio ar taurės dekoravimui;
- Šviežių aviečių, šilauogių, kitų uogų papuošimui.
Paruošimas:
- Atskirame puodelyje suberkite mačios miltelius, įpilkite karšto vandens ir suplakite viską iki vientisos kreminės tekstūros. Patartina naudoti specialią bambukinę plakimo šluotelę – arbatą geriausiai išplaksite su ja.
- Į arbatą įpilkite agavos sirupo ir gerai išmaišykite, kol sirupas ištirps.
- Pašildykite pieną, bet jo neužvirinkite. Supilkite jį į arbatą ir vėl gerai išmaišykite.
- Į trintuvą supilkite paruoštą mačios arbatą, sudėkite ledus ir gerai išplakite – turite gauti lygų, lengvai kreminės tekstūros, bet pakankamai skystą mišinį. Jei mišinys – per tirštas, įpilkite pieno.
- Indo, į kurį supilsite paruoštą pieno, ledų ir mačios kokteilį, kraštus sudrėkinkite pienu arba ledais, užberkite rudojo cukraus, mačios miltelių ar kitų prieskonių. Tai padarius, supilkite gautą kokteilį, papuoškite šviežiomis avietėmis, šilauogėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.
Skanaus!
62