Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Gardūs vištienos iešmeliai

Reikės:

  • 6 vnt. vištienos šlaunelių mėsos;
  • 2 valgomųjų šaukštų pilno grūdo garstyčių;
  • 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus;
  • 3 valgomųjų šaukštų klevų sirupo;
  • 2 valgomųjų šaukštų sojos padažo;
  • 2 valgomųjų šaukštų kečupo arba pomidorų pastos;
  • Medinių iešmelių mėsai suverti.

Paruošimas:

Nuo vištienos nupjaustykite sausgysles ir riebalų perteklių, o sutvarkytą mėsą supjaustykite 2–3 cm storio gabaliukais. Visus kitus ingredientus ir prieskonius sumaišykite dubenyje. Subėrę vištieną, ją gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabaliukas pasidengtų gardžiuoju mišiniu. Jei turite laiko, uždenkite dubenį ir palikite mėsą marinuotis 3 valandoms šaldytuve.

Marinuotos vištienos gabaliukus smeikite ant medinių iešmelių ir tolygiai juos išdėstykite, bet nepergrūskite. Kad mėsos gabaliukus būtų lengviau suverti ant medinių iešmelių, 30 minučių palaikykite juos šaltame vandenyje. Kepkite vidutinės kaitros kepsninėje ar grilyje apie 8–10 minučių. Įpusėję kepti, apverskite ir kepkite kitą pusę.

146