Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

„Gazpacho” – šalta ispaniška pomidorų sriuba

Jei lietuviai turi šaltibarščius, tai pietų europiečiai turi šaltipomidorius arba kitaip – gaspačą. Tai trinta pomidorų šaltsriubė, kuri valgoma tiek šaukštu, tiek ir geriama kaip atgaiva karštą vasaros dieną. Tradiciškai ją sudaro 5 ingredientai: pomidorai, agurkas, česnakas, paprika ir šviesi duona. Lengvai randamų ingredientų ir tikro šviežumo kupinas patiekalas suteiks tikros pavasarinės gaivos kūnui ir sielai.

Dviems porcijoms jums reikės:

  • 3 didesnių pomidorų;
  • 1 paprikos;
  • 2 nedidelių agurkų;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • Skiltelės česnako;
  • Pusės prancūziško batono (arba kitos mėgstamos šviesios duonos);
  • 4 šaukštų „Olisone“ alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto raudonojo vyno acto;
  • Cukraus, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminame:

Nupjaustykite batono plutelę ir minkštimą užpilkite vandeniu. Batonui suminkštėjus jį nugręžkite ir dėkite į plaktuvą. Sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus ir agurkus ( be odelių), papriką, svogūną, česnaką ir sumalkite iki vientisos kreminės masės. Jei malasi sunkiai, įpilkite šlakelį vandens ir tęskite procesą. Supilkite aliejų, actą, cukrų ir viską išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Palaikykite šaldytuve kelias valandas ir mėgaukitės saulės atokaitoje.

Skanaus!

131