Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Graikiško jogurto ir agurkų tzatziki padažas

Reikės:

  • 2 trumpavaisių agurkų,
  • stiklinės graikiško jogurto,
  • 2 skiltelių česnako,
  • šaukšto alyvuogių aliejaus,
  • šaukšto citrinų sulčių,
  • pipirų ir druskos pagal skonį.

Gaminame: agurkus sutarkuokite burokine tarka ir gerai nuspauskite rankomis, kad nebūtų vandeningi ir neatskiestų padažo. Jogurtą, agurkus, smulkiai sukapotą česnaką, citrinų sultis ir aliejų sumaišykite dubenėlyje ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite pastovėti bent pusvalandį.

Šis gaivus agurkų padažas, praturtintas graikišku jogurtu, puikiai tinka prie mėsos, žuvies, ir grilio patiekalų. Jis ypač universalus – juo galima pagardinti ir daržovių salotas bei valgyti su gabalėliu duonos kaip užkandį, kai norisi ko nors lengvo.

31