Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

„Grilintų“ nektarinų, buratos ir Prosciutto salotos

Reikės:

  • 8 gabalėlių Prosciutto kumpio,
  • pusės puodelio salotų mišinio,
  • pusės puodelio vyšnių be kauliukų,
  • 100 g vyšninių pomidoriukų,
  • 2 susmulkintų pomidorų.

Padažui reikės:

  • valgomojo šaukšto citrinų žievelių,
  • valgomojo šaukšto citrininio čiobrelio,
  • valgomojo šaukšto šviežios mėtos lapelių,
  • 4 prinokusių ir puselėmis supjaustytų nektarinų be kauliukų,
  • 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių,
  • trupučio druskos ir pipirų,
  • pusės puodelio alyvuogių aliejaus,
  • 1 valgomojo šaukšto baltojo vyno acto,
  • 200 g buratos sūrio, vienos bagetės.

Gaminimas:

Įkaitinkite grilių iki vidutinės kaitros. Supjaustytus nektarinus šiek tiek pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grilio maždaug 2-3 minutes. Apverskite nektarinus ir iš kitos pusės kepkite dar 2-3 minutes. Leiskite atvėsti.

Nedideliame indelyje sumaišykite padažui skirtus ingredientus. Dideliame salotų dubenyje sumaišykite žalumynus, pomidorus, vyšnias ir padažą. Ant viršaus dėkite burata sūrį ir prosciutto kumpį bei abrikosus. Salotas apibarstykite likusiomis šviežiomis žolelėmis, juodaisiais pipirais ir druska. Patiekite su skrudintais bagetės gabalėliais.

61