Grilyje keptas baklažanas su ypatingu padažu
Reikės:
- Nedidelių baklažanų
- Kelių česnakų galvų
- Puodelio graikiško jogurto
- Šaukšto tahini pastos
- Žiupsnelio druskos
- Pusės citrinos
Gaminame:
Įkaitinkite grilį iki vidutinės ugnies. Ant grilio sudėkite nesusmulkintus baklažanus ir česnakų galvas. Tiesa, juos kepti reikėtų ne ant tiesioginės ugnies. Baklažanus kepkite apie valandą – priklausomai nuo dydžio, arba tol, kol šie visiškai suminkštės. O česnakus – apie 40 minučių. Dubenyje sumaišykite jogurtą, tahinį, įspauskite keptas česnako skilteles ir viską sumaišykite. Galiausiai perpjaukite baklažanus, išskobkite minkštimą. Pagardinkite baklažanus druska, citrinos sultimis ir gautu padažu. Skanaus!
68