Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Grilyje keptas baklažanas su ypatingu padažu

Reikės:

  • Nedidelių baklažanų
  • Kelių česnakų galvų
  • Puodelio graikiško jogurto
  • Šaukšto tahini pastos
  • Žiupsnelio druskos
  • Pusės citrinos

Gaminame:

Įkaitinkite grilį iki vidutinės ugnies. Ant grilio sudėkite nesusmulkintus baklažanus ir česnakų galvas. Tiesa, juos kepti reikėtų ne ant tiesioginės ugnies. Baklažanus kepkite apie valandą – priklausomai nuo dydžio, arba tol, kol šie visiškai suminkštės. O česnakus – apie 40 minučių. Dubenyje sumaišykite jogurtą, tahinį, įspauskite keptas česnako skilteles ir viską sumaišykite. Galiausiai perpjaukite baklažanus, išskobkite minkštimą. Pagardinkite baklažanus druska, citrinos sultimis ir gautu padažu. Skanaus!

68