Grilyje keptos marinuotos paprikos
Reikės:
- 2 didelių paprikų
- 1 baltojo svogūno
- 1 didelės skiltelės česnako
- 1 raudonosios aitriosios paprikos
- 1 petražolių ryšulėlio
- 1 šaukšto raudonojo vyno acto
- 2 šaukštų aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Perpjovę paprikas perpus, išimkite jų sėklas ir kepkite grilyje tol, kol jos suminkštės, o jų odelė taps beveik juoda. Tada pravėsinkite sudėję ant lėkštės, o paskui nulupkite.
- Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite, svogūną supjaustykite plonais žiedais, o česnaką sutarkuokite.
- Perpjovę aitriąją papriką, išimkite sėklas ir ją susmulkinkite, stambiai supjaustykite petražoles.
- Supjaustykite grilyje iškeptų paprikų puses į keturis gabaliukus.Sumaišykite paprikas, svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir petražoles su actu ir aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!
45