Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Grilyje keptos marinuotos paprikos

Reikės:   

  • 2 didelių paprikų
  • 1 baltojo svogūno
  • 1 didelės skiltelės česnako
  • 1 raudonosios aitriosios paprikos
  • 1 petražolių ryšulėlio
  • 1 šaukšto raudonojo vyno acto
  • 2 šaukštų aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga: 

  1. Perpjovę paprikas perpus, išimkite jų sėklas ir kepkite grilyje tol, kol jos suminkštės, o jų odelė taps beveik juoda. Tada pravėsinkite sudėję ant lėkštės, o paskui nulupkite.
  2. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite, svogūną supjaustykite plonais žiedais, o česnaką sutarkuokite.
  3. Perpjovę aitriąją papriką, išimkite sėklas ir ją susmulkinkite, stambiai supjaustykite petražoles.
  4. Supjaustykite grilyje iškeptų paprikų puses į keturis gabaliukus.Sumaišykite paprikas, svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir petražoles su actu ir aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!
45