Grybų sumuštinis su Ementalio sūriu
Reikės:
- 30 ml aliejaus;
- 300 g pievagrybių;
- 4 skiltelių česnakų;
- 40 g svogūnų „Shallot“;
- 1 šaukšto fasuotų petražolių;
- Saldžiarūgštės juodos duonos;
- 200 g sūrio „Emmental“;
- 70 g virto kumpio „Selection by Rimi“;
- Druskos;
- Pipirų.
Gaminame:
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus, suberkite supjaustytus grybus, plonais griežinėliais pjaustytą česnaką, smulkintus svogūnus, druskos ir pipirų.
- Išmaišykite ir kepkite, kol grybai suminkštės.
- Įjunkite didesnę kaitrą ir kepkite iki auksinės spalvos ir nukelkite nuo ugnies.
- Išdėliokite duoneles, vieną prieš kitą, taip bus lengviau jas suvožti.
- Ant apatinės riekelės uždėkite šiek tiek sūrio, tada išdėliokite grybus, mėsą ir likusį sūrį.
- Uždenkite įdarą antra duonos riekele. Sumuštinį dėkite į keptuvę ir prispauskite svoriu.
- Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol duona bus paruošta.
- Jei kepsite ant stiprios ugnies, plutelė apdegs, bet vidurys neišsilydys.
Skanaus!
59