Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Grybų sumuštinis su Ementalio sūriu

Reikės:

  • 30 ml aliejaus;
  • 300 g pievagrybių;
  • 4 skiltelių česnakų;
  • 40 g svogūnų „Shallot“;
  • 1 šaukšto fasuotų petražolių;
  • Saldžiarūgštės juodos duonos;
  • 200 g sūrio „Emmental“;
  • 70 g virto kumpio „Selection by Rimi“;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gaminame:

  1. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus, suberkite supjaustytus grybus, plonais griežinėliais pjaustytą česnaką, smulkintus svogūnus, druskos ir pipirų.
  2. Išmaišykite ir kepkite, kol grybai suminkštės.
  3. Įjunkite didesnę kaitrą ir kepkite iki auksinės spalvos ir nukelkite nuo ugnies.
  4. Išdėliokite duoneles, vieną prieš kitą, taip bus lengviau jas suvožti.
  5. Ant apatinės riekelės uždėkite šiek tiek sūrio, tada išdėliokite grybus, mėsą ir likusį sūrį.
  6. Uždenkite įdarą antra duonos riekele. Sumuštinį dėkite į keptuvę ir prispauskite svoriu.
  7. Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol duona bus paruošta.
  8. Jei kepsite ant stiprios ugnies, plutelė apdegs, bet vidurys neišsilydys.
Taip pat skaitykite  Dūminiai batatai

Skanaus!

59