Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Idealus jautienos kepsnys

Reikės:

  • 2 šaukštų sviesto,
  • arbatinio šaukštelio maltų šviežių petražolių,
  • pusės arbatinio šaukštelio malto česnako,
  • šlakelio sojos padažo,
  • 200 g jautienos nugarinės,
  • žiupsnelio druskos bei pipirų.

Gaminime:

pirmiausia paruoškite padažą. Sumaišykite vieną šaukštą ištirpinto sviesto su petražolėmis, česnaku ir sojos padažu. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite likusį sviestą. Dėkite kepsnį ir kepkite, kol mėsa pasieks norimą paruošimo lygį. Mėsą apliekite paruoštu česnakiniu sviesto padažu. Pabarstykite kepsnį druska ir pipirais.

Mėsos kepimo laikas priklauso nuo kepsnio storio ir norimo efekto. Norint 200 g mėsos kepsnį paruošti, su krauju, reikia kepti ant labai gerai įkaitintos keptuvės po 1–3 minutes iš abiejų pusių, o kepant po 3-5 minutes, kepsnys bus vidutiniškai iškeptas. Norint gerai iškepti mėsą, reikės 6-8 min. iš kiekvienos pusės – laikydami ant kaitros ilgiau, rizikuosite perkepti, mėsa taps sausa ir kieta.

58