Imbierinių meduolių kremas
Iš po švenčių likusių meduolių ar sausainių pasigaminkite šį kremą ir naujai atraskite jau mylimus skonius.
Reikės:
- 150 g imbierinių meduolių,
- 150–200 ml pieno (tiks augalinis),
- cinamono (nebūtina),
- klevų sirupo arba medaus (nebūtina),
- 1 v. š. kokosų aliejus.
Gaminimas:
Sausainius sutrupinkite, užpilkite pienu. Kaitinkite prikaistuvyje kelias minutes, kol sausainiai visiškai ištirps. Pasaldinkite ar pagardinkite cinamonu. Jeigu masė labai tiršta, papildomai įpilkite pieno. Išjungus kaitrą įmaišykite kokosų aliejaus ir išsukite iki vientisos masės. Sudėkite į stiklainiuką ir skanaukite su obuolio riekelėmis, skrebučiais ar pan.
140