Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Ispaniška gaspačo sriuba su melionais ir krevetėmis

Reikės:

  • 500 g pomidorų (geriau geltonų, nes bus gražesnė sriubos spalva);
  • 0.5 vnt. meliono „Cantaloupe“;
  • 0.5 vnt. paprasto geltono meliono;
  • 1 vnt. geltonos saldžiosios paprikos;
  • 0.25 vnt. aitriosios paprikas;
  • 1.5 šaukšto citrinos sulčių;
  • 100 g tigrinių krevečių su uodegėlėmis;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 1 vnt. česnako;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Papuošimui ir garnyrui reikės:

  • 20 g migdolų drožlių;
  • 3 vnt. mėtos lapelių;
  • 0.5 vnt. prancūziško batono;
  • 2 šaukštų ypač gryno alyvuogių arba moliūgų aliejaus.

Gaminimas:

  1. Pasiruoškite ingredientus.
  2. Nuplikykite pomidorus, nulupkite odelę ir supjaustykite ketvirčiais. Pašalinkite didžią dalį sėklų.
  3. Nulupkite ir stambiai supjaustykite melionus.
  4. Susmulkinkite saldžiąją ir aitriąją paprikas.
  5. Tuomet sriubai skirtus ingredientus elektriniu maišytuvu sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska.
  6. Iškepkite krevetes. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir trumpai apkepkite kapotą česnaką (1 skiltelę). Tuomet sumeskite ir kepkite atšildytas virtas krevetes ~1 min. Pabarstykite druska ir pipirais.
  7. Sausoje karštoje keptuvėje maišydami skrudinkite migdolų riekeles, kol pakis spalva.
  8. Sriubą supilstykite į lėkštes.
  9. Ant viršaus gražiai išdėliokite krevetes, migdolų drožles ir kapotus žalumynus. Pašlakstykite aliejumi. Patiekite su prancūzišku batonu.

Patarimas: vietoje krevečių sriubą galite pagardinti mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Jei norite, kad sriuba būtų saldesnė – naudokite daugiau paprastojo meliono arba pasaldinkite patiekalą šaukštu medaus.

Skanaus!

24