Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Itališkas avižų omletas „Frittata“

Reikės Gaminame
1 šaukšto sviesto, 1 stiklinės tarkuotų morkų, 2 stiklinių tarkuotų kopūstų, 2 stiklinių viso grūdo avižinių dribsnių, 6 didelių kiaušinių, pusės šaukštelio druskos, juodųjų pipirų, gabalėlio kietojo sūrio, saujos mėgstamų žalumynų. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite kopūstus, morkas, uždenkite dangčiu ir pakaitinkite, kol ims skirtis sultys. Suberkite avižinius dribsnius, gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir pakaitinkite dar 2 minutes. Į iki putų suplaktus kiaušinius suberkite druską ir pipirus, sudėkite tarkuotą sūrį. Gautą mišinį supilkite ant pakepintų avižų ir daržovių. Uždenkite ir pakepinkite 4-5 minutes, kol kiaušiniai iškeps. Atsargiai apverskite (apversti bus lengviau, jei „Frittatą“ uždengsite lėkšte ir apversite keptuvę, o tuomet paplotėlį įstumsite atgal). Išjunkite viryklę ir leiskite taip pastovėti dar 2 minutes. Patiekite lėkštėje pagardinę sūriu, juodaisiais pipirais, kapotais žalumynais.
34