Pyragui reikės:
- 120 g sviesto;
- 120 g cukraus;
- 2 vnt. kiaušinių;
- 1 šaukštelio cinamono;
- 80 g miltų;
- 80 g kukurūzų miltų;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių.
Įdarui reikės:
- 5 vnt. obuolių;
- 2 šaukštų sviesto;
- 3 šaukštų cukraus;
- 2 šaukštelių cinamono.
|
- Gaminkite tešlą. Sviestą išsukite su cukrumi iki kreminės masės. Į šią masę įmuškite kiaušinį. 1 kiaušinio trynį labai gerai išpla-kite, o baltymą atidėkite. Miltus, kepimo miltelius ir cinamoną persijokite.
- Į sviesto ir cukraus masę suberkite persijotų miltų, kepimo miltelių ir cinamono mišinį, išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių arba tešlą pasigaminkite iš vakaro.
- Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes ir įpjaukite griežinėliais obuolių puseles. Svarbu, kad griežinėliai liktų kartu vienoje vietoje.
- Sviestą išlydykite su cukrumi ir cinamonu.
- Tešlą iškočiokite apie 35 cm skersmens ant kepimo popieriaus. Obuolius paskirstykite ant tešlos lakšto arčiau vidurio. Tešlos kraštus užlenkite ant obuolių. Obuolius patepkite tirpintu sviestu. Tešlos kraštus patepkite lengvai išplaktu kiaušinio baltymu.
- Pyragą su kepimo popieriumi perkelkite ant kepimo skardos ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 30–40 minučių. Prieš patiekdami į stalą apibarstykite cukraus pudra.
- Pyragą patiekite su karamelės padažu.
|