Jautienos ir arbūzų stir fry
Reikės:
- Plonomis juostelėmis supjaustyto nugarinės kepsnio
- 3 susmulkintų skiltelių česnako
- 2 arbatinių šaukštelių kukurūzų krakmolo
- 2 arbatinių šaukštelių šalto vandens
- 2 arbatinių šaukštelių sojų padažo
- 1 ½ arbatinio šaukštelio sezamo aliejaus
- 2 šaukštų karšto vandens
- 2 šaukštų hoisin padažo
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- Šlakelio rapsų aliejaus
- Griežinėliais supjaustyto saldžiojo svogūno
- Žiupsnelio cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintų maltų raudonųjų pipirų
- 2 puodelių virtų ryžių
- 2 puodelių juostelėmis supjaustyto arbūzo minkštimo
Gaminame:
Pirmus šešis ingredientus sumaišykite dubenyje ir leiskite jiems pastovėti apie pusvalandį. Tuo tarpu karštą vandenį atskirame puodelyje sumaišykite su hoisin padažu. Jautieną išimkite iš marinato. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Į gilią keptuvę pilkite šlakelį rapsų aliejaus ir sudėkite pusę jautienos. Vartant pakepkite apie minutę ir perkelkite į lėkštę. Tą pati padarykite su likusia jautiena. Keptuvėje įkaitinkite dar šiek tiek rapsų aliejaus ir pakepinkite svogūną, berkite cukrų, imbierą ir maltus raudonuosius pipirus. Viską dar apie kelias minutes pakepkite. Į keptuvę gražinkite jautieną, pilkite su vandeniu sumaišytą hoisin padažą, sudėkite arbūzą ir kelias minutes pakepkite. Viską pagardinkite druska, pipirais ir patiekite su ryžiais.