Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Jautienos ir arbūzų stir fry

Reikės:

  • Plonomis juostelėmis supjaustyto nugarinės kepsnio
  • 3 susmulkintų skiltelių česnako
  • 2 arbatinių šaukštelių kukurūzų krakmolo
  • 2 arbatinių šaukštelių šalto vandens
  • 2 arbatinių šaukštelių sojų padažo
  • 1 ½ arbatinio šaukštelio sezamo aliejaus
  • 2 šaukštų karšto vandens
  • 2 šaukštų hoisin padažo
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • Šlakelio rapsų aliejaus
  • Griežinėliais supjaustyto saldžiojo svogūno
  • Žiupsnelio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų maltų raudonųjų pipirų
  • 2 puodelių virtų ryžių
  • 2 puodelių juostelėmis supjaustyto arbūzo minkštimo

Gaminame:

Pirmus šešis ingredientus sumaišykite dubenyje ir leiskite jiems pastovėti apie pusvalandį. Tuo tarpu karštą vandenį atskirame puodelyje sumaišykite su hoisin padažu. Jautieną išimkite iš marinato. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Į gilią keptuvę pilkite šlakelį rapsų aliejaus ir sudėkite pusę jautienos. Vartant pakepkite apie minutę ir perkelkite į lėkštę. Tą pati padarykite su likusia jautiena. Keptuvėje įkaitinkite dar šiek tiek rapsų aliejaus ir pakepinkite svogūną, berkite cukrų, imbierą ir maltus raudonuosius pipirus. Viską dar apie kelias minutes pakepkite. Į keptuvę gražinkite jautieną, pilkite su vandeniu sumaišytą hoisin padažą, sudėkite arbūzą ir kelias minutes pakepkite. Viską pagardinkite druska, pipirais ir patiekite su ryžiais.

29