Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Jautienos šašlykai su daržovėmis

Reikės:

  • didelio raudonojo svogūno,
  • dviejų geltonųjų paprikų,
  • pusės kilogramo jautienos sprandinės,
  • supjaustytos į kubelius,
  • dviejų džiovintų lauro lapų,
  • puodelio alyvuogių aliejaus,
  • 4 smulkiai sukapotų česnako galvų,
  • žiupsnelio druskos, pipirų ir aitriosios paprikos miltelių,
  • šviežiai spaustų dviejų citrinų sulčių,
  • Viduržemio jūros prieskonių mišinio.

Gaminimas:

Paruoškite marinatą: į dubenį supilkite aliejų, suberkite prieskonius, lauro lapus, česnaką, įspauskite citrinos sultis ir viską gerai išmaišykite. Supjaustytos mėsos kubelius suberkite į marinatą, rankomis gerai išmaišykite, įtrinkite mėsą ir visą dubenėlį patalpinkite į šaldytuvą bent 6-ioms valandoms.

Prieš kepant mėsą, išimkite ją iš šaldytuvo ir pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje. Stambiai supjaustykite paprikas ir svogūną bei suverkite ant iešmų, kartu veriant ir mėsą. Užpilkite šiek tiek marinato.

Šašlykus kepkite apie 15-20 minučių, nuolat stebėdami kepimo procesą ir pasukdami iešmus. Maždaug kas 5 minutes palaistykite šašlykus marinatu. Leiskite patiekalui atvėsti ir patiekite su mėgstamu padažu. Ragaukite!

19