Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Kaip numesti 3 kg kūno svorio per 3 dienas

Šią žaibo dietą išrado Cathi Graham iš Vankuverio (Kanada). Daug metų ji kankino save dietomis, ir vis nesėkmingai. Tik sukūrusi savą programą, moteris sugebėjo per 18 mėnesių numesti beveik 90 kilogramų. Jau per pirmąsias tris dienas ji palengvėjo trimis su puse kilogramo! Dietos paslaptis — sąmoningai išjudinama medžiagų apykaita, alkis numalšinamas, o kalorijų išeikvojama daugiau. Visa tai pavyksta padaryti vartojant termogeninius produktus. Tai reiškia: pavalgius padidėja kūno energijos apykaita, pakyla jo temperatūra ir jis daugiau šilumos atiduoda aplinkai. Turbūt dauguma mūsų esame patyrusios šį efektą: pavalgius aštrių rytietiškų patiekalų akys ima ašaroti, nosis varvėti, ant kaktos atsiranda prakaito lašelių.

Šį efektą galima pasiekti švelnesniu būdu, vartojant ne tokius aštrius produktus. Tinkamai juos pasirinkusios, galime nesunkiai padidinti savo kūno termogenezę. Tada organizmas natūraliai sudegins iki 20 procentų daugiau riebalų ir kalorijų! Jei norite sulieknėti, pasinaudokite žaibo planu ir įtraukite į savo valgiaraštį kasdien bent po 2—3 „šiluminius“ produktus. Medžiagų apykaita suaktyvės ir svoris ims kristi.

10 produktų, pagreitinančių medžiagų apykaitą

1. Kiaušiniai — raumenims stiprinti

Kuo daugiau baltymų kraujyje, tuo greitesnė medžiagų apykaita. Kad galėtų perdirbti 100 g baltymų, kūnui tenka pasiimti 60 kalorijų iš riebalų atsargų. Baltymai mums yra labai svarbūs, nes jie pagreitina medžiagų apykaitą ir stiprina raumenis. Padarinys: sudeginame daugiau kalorijų.

Rekomenduojama: suvalgyti 2—3 kiaušinius per savaitę arba 1—2 kiaušinių baltymus per dieną.

2. Obuolių actas išvalo šlakus

Obuolių acte yra daug kalio, todėl jis ištraukia iš audinių vandenį ir išplauna šlakus. Obuolių acto gėrimas (stiklinė vandens su 1—2 šaukštais acto) pripildo skrandį, nuslopina apetitą, padeda sutaupyti kalorijų.

Rekomenduojama: 2 kartus per dieną išgerti po stiklinę obuolių acto gėrimo.

3. Aštri pomidorų pasta tonizuoja

Smulkiai supjaustykite 500 g nuluptų pomidorų, 70 g aitriųjų paprikų, 1—2 svogūnus, 1 česnako skilteles. Gerai išmaišykite, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais. Sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Aitrioji medžiaga kapsaicinas per trumpą laiką iki 25 procentų paspartina kūno šilumos apykaitą, iki 20 procentų pagreitina medžiagų apykaitą, pagerina skrandžio sulčių išsiskyrimą ir žarnyno veiklą.

Rekomenduojama: mažiausiai kartą per dieną mėsą ir žuvį vietoj kitokių padažų gardinti aštria pomidorų pasta.

4. Omega-3 riebalų rūgštys pataiso nuotaiką

Riebioje žuvyje (lašišoje, tune, skumbrėje) yra daug omega-3 riebalų rūgščių (svarbių širdžiai ir nervams) bei vertingų baltymų. Pitsbergo universiteto mokslininkai nustatė, kad žmonės, kurių kraujyje yra mažai omega-3 riebalų rūgščių, dažnai būna nusiminę ir serga depresija.

Rekomenduojama: kad nuotaika būtų gera ir lengviau sektųsi sublogti, kasdien suvalgyti po gabaliuką žuvies.

5. Kava nuo alkio

Du puodeliai kavos sumažina apetitą ir priverčia kūną sudeginti 50 kalorijų per dieną daugiau. Kava pagreitina kraujo apytaką, širdies plakimą, praplečia kraujagysles, todėl pagerėja visų organų aprūpinimas krauju. Mokslininkai nustatė, kad kava neištraukia iš audinių vandens, veikiau priešingai — aprūpina kūną skysčiais.

Rekomenduojama: per dieną išgerti 3 puodelius kavos. Geriausia: apie 7 valandą, kad išsibudintumėte, antrą puodelį apie 10 valandą ir trečią, kai sumažėja darbingumas — apie 15—16 valandą.

6. Riešutai stiprina sveikatą

Mokslininkai iš Pietų Australijos Adelaidės universiteto įrodė: reguliariai valgantys riešutus žmonės rečiau serga širdies ligomis. Riešutuose yra nedaug sočiųjų ir daug vertingų nesočiųjų riebalų rūgščių. Kad jas pasisavintų, kūnas sunaudoja papildomai energijos.

Rekomenduojama: kasdien suvalgyti po mažą saujelę riešutų.

7. Kokosų riešutai padidina energijos sunaudojimą

Prahos universitete atliktas tyrimas parodė: vidutinio ilgio grandinės riebalų rūgštys padidina organizmo energijos sunaudojimą, nes iki 7 procentų sustiprina kūno termogenezę. Daug tokių riebalų rūgščių yra kokosų riešutuose.

Rekomenduojama: suvalgyti po vieną kokosų riešutą per savaitę. Pirmiausia išgerkite jo skystį, kuriame yra daug kalio (ištraukia iš audinių skysčius). Iš riebaus kokosų riešuto minkštimo galite pačios pasidaryti kokosų pieno. 100 g kokosų riešuto sutrinkite elektrinėje maišyklėje su 250 ml vandens. Išsunkite per medvilninę medžiagą.

8. Vanduo didina kalorijų sunaudojimą

Mokslininkų grupė iš Berlyno apskaičiavo: pusė litro vandens normalaus svorio vyrų ir moterų energijos apykaitą padidina maždaug 50—100 kilokalorijų.

Rekomenduojama: kasdien išgerti mažiausiai po 2 litrus vandens. Geriausia kas valandą — po stiklinę.

9. Avižiniai dribsniai suteikia sotumo

Avižiniai dribsniai, turintys daug skaidulų, labai lėtai virškinami. Cukraus kiekis kraujyje ilgą laiką išlieka stabilus — tai palaiko sotumo pojūtį. Amerikiečių mitybos ekspertai nustatė: jei žmogus per pusryčius suvalgo truputį avižinių dribsnių, per pietus pasisotina suvartodamas 30 procentų mažiau kalorijų.

Rekomenduojama: kasdien per pusryčius suvalgyti 2—3 šaukštus avižinių dribsnių arba avižinės košės dubenėlį.

10. Cinamonas vietoj šokolado

Mažas žiupsnelis cinamono padeda kūnui 20 kartų greičiau sudeginti cukrų. JAV medikai nustatė: cinamonas pagerina insulino poveikį ir cukrus iš kraujo greičiau patenka į ląsteles. Dar vienas cinamono privalumas: jo aromatas nuslopina potraukį į saldumynus ir skatina išsiskirti geros nuotaikos hormoną serotoniną.

Rekomenduojama: mažiausiai kartą per dieną įsiberti cinamono į kavą arba saldžius patiekalus.

Žaibo planas

Pamėginkite tris dienas laikytis šio lieknėjimo plano — ir neteksite iki pusketvirto kilogramo svorio!

  • Atsikėlusios: išgerkite 200 ml vandens su 1—2 šaukštais obuolių acto.
  • Pusryčiai: 1 viso kiaušinio ir 2 kiaušinių baltymų omletas, keptas su 1/2 šaukštelio kokosų riešutų aliejaus. Pagardinkite aštria pomidorų pasta. Avižinių dribsnių ir cinamono košė (3—4 šaukštai avižinių dribsnių, išvirti vandenyje, pabarstyti cinamonu).
  • Priešpiečiai: 1 puodelis kavos su šlakeliu lieso pieno ir cinamonu. 1 obuolys.
  • Pietūs: Mišrios šviežių daržovių salotos su 120 g orkaitėje keptos vištos krūtinėlės. Pagardintos 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus, 1 šaukštelio obuolių acto ir kapotų žalumynų užpilu.
  • Pavakariai: 200 ml pomidorų sulčių su trupučiu druskos ir pipirų. 1 mažas saliero gabaliukas.
  • 1/2 val. prieš vakarienę: stiklinė obuolių acto gėrimo.
  • Vakarienė: 120 g keptos lašišos su 30 g virtų neskaldytų ryžių ir 100—150 g virtų brokolių.
  • Užkandėlė: 6 migdolai arba 3 graikiniai riešutai.
78