Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Kaip pasigaminti sūrio mėsainius

Reikės:

  • 1kg jautienos faršo
  • 2 šaukštų fajita prieskonių mišinio
  • ½ nedidelio kopūsto
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 1 ryšulėlio kalendrų
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 3 šaukštų majonezo
  • Tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės ir sulčių
  • 4 skrudintų mėsainių bandelių
  • Pomidorų padažo ir marinuotų Chalapos pipirų

Sūrio padažui:

  • 250-300 ml pakaitinto pieno
  • 1 valgomojo šaukšto kukurūzų miltų
  • 200 g. aštraus čederio sūrio
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių
  • ½ šaukštelio česnakų miltelių
  • ½ šaukštelio svogūnų miltelių

Gaminimas:

Sūrio padažui puode sumaišykite 250 ml sutirštinto pieno ir kukurūzų miltus, pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite, pavirkite 3 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sūrį, aitriosios paprikos miltelius, česnakų ir svogūnų miltelius bei žiupsnelį druskos. Jei sūris nėra visiškai išsilydęs, viską pašildykite ant silpnos ugnies, kol padažas taps šilkinės konsistencijos.

Įkaitinkite grotelėmis išklotą kepsninę ir paruoškite ją kepimui. Faršą pabarstykite fajita prieskoniais, suformuokite iš jų mėsainių paplotėlius, apšlakstykite juos aliejumi ir kepkite 6-8 minutes.

Kol mėsainiai kepa, dubenyje sumaišykite kopūstus, morkas, kalendras, svogūnus, majonezą, citrinos žievelę bei sultis. Pagardinkite druska ir žiupsneliu pipirų.

Mėsainių bandeles aptepkite pomidorų padažu, dėkite salotas. Ant kiekvienos bandelės uždėkite po iškeptą mėsainio paplotėlį ir gausiai užpilkite sūrio padažu. Pabaigai uždėkite keletą marinuotų Chalapos pipirų griežinėlių ir viską prispauskite bandele.

36