Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Kaip prižiūrėti kepsninę?

Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti ne tik į kuro pasirinkimą, bet ir tai, kokiu būdu užkuriama kepsninė. Renkantis kepimą ant anglių, vertėtų naudoti ekologiškus įdegtukus arba dujinį įdegiklį – pastarieji užima mažai vietos ir pravers keliaujant į gamtą.

Nemažai žmonių vis dar renkasi degimo skysčius, kad ugnis kepsninėje lengviau įsiliepsnotų, tačiau svarbu atsiminti, kad netinkamas jų naudojimas gali labiau pakenkti, nei padėti. Degimo skysčiai skirti apšlakstyti malkas prieš jas uždegant, tačiau jų negalima pilti siekiant padidinti kaitrą ar naudoti ant įkaitusių žarijų. Tokiu atveju ne tik pats maistas įgaus kartoką poskonį, bet gali grėsti apsinuodijimo tikimybė.

Siekiant išvengti galimo apsinuodijimo, vertėtų susirūpinti ir paties grilio priežiūra ir tinkamu valymu. Vienas svarbiausių elementų, padėsiantis užkūrus kepsninę mėgautis dūmų aromatu, o ne svylančių nešvarumų kvapu, yra prietaiso išvalymas. Nepaisant kokio pobūdžio kepsninę turite, jai atvėsus, reikėtų išpilti pelenus ir drėgna valymo servetėle išvalyti vidų – jei kai kurios vietos neišsivalo, tam yra specialūs valikliai, kurie šį darbą palengvins.

Dar vienas itin svarbus aspektas – grotelių švara. Paprasčiausiai nuplauti jas vandeniu neužteks. Groteles reikėtų nušveisti šiurkščia kempine ar šepečiu. Jei jos valosi sunkiau, galima panaudoti specialiai grotelių valymui skirtą, riebalus tirpinantį valiklį, tačiau po to jas būtina perplauti vandeniu. Išvalytą kepsninę reikėtų laikyti sausoje, tamsioje vietoje, patogiausia – uždengtą specialiu gobelenu, kad jos nesulytų ir vėjas neprineštų įvairių nešvarumų.

248