Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Kaip virti grikius?

Visų pirma, grikius perplaukite šaltu vandeniu. Išrinkite pajuodavusias kruopas. Jei mėgstate traškesnius grikius – prieš dėdami juos į puodą pakepinkite sausoje keptuvėje kelias minutes. Pirmoji svarbi kruopų košės virimo taisyklė – vandens turi būti dvigubai daugiau nei grikių. Suberkite juos į storadugnį puodą, užpilkite šaltu vandeniu, uždenkite dangtį (jo nekilnokite viso virimo metu!) ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir leiskite kruopoms virti maždaug 15 minučių. Daugiau vandens šiukštu nepilkite – taip tik sugadinsite košės konsistenciją ir paversite ją neapetitiška, skysta tyre. Grikiams baigus virti, įberkite žiupsnelį druskos, pagardinkite gabalėliu lydyto ghi sviesto ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir palikite pastovėti penkioms minutėms.

29