Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Kalakutienos filė su žolelėmis ir spanguolių padažu

Reikės: Gaminame:
  • 100 g sviesto;
  • 1 kg kalakutų filė;
  • 100 g „panko“ džiūvėsėlių;
  • 2 šaukštų čiobrelių;
  • 3 šaukštų šalavijų;
  • 40 g petražolių;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 0.5 šaukštelio paprikų dribsnių;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Bulvių košei reikės: 

  • 8 vnt. bulvių;
  • 3 šaukštų sviesto;
  • 400 ml pieno;
  • 100 g grietinės;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Spanguolių padažui reikės:

  • 250 ml vandens;
  • 200 g cukraus;
  • 340 g spanguolių;
  • 0.5. vnt. apelsino;
  • Žiupsnelio druskos.
  1. Pagaminkite įdarą. Į virtuvinį kombainą sudėkite prieskonines žoleles, „panko“ džiūvėsėlius, nuluptas česnako skilteles, paprikos dribsnius, druską, pipirus ir sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Kalakutienos filė įpjaukite iš šono, padarykite kišenę. Į ją dėkite dalį įdaro, o kitą dalį įdaro tolygiai išdėliokite ant krūtinėlės viršaus.
  3. Paruoštą kalakutienos filė dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite apie 25 minutes. Ištraukite kalakutieną iš orkaitės, palikite 10 minučių ir tik tada supjaustykite.
  4. Pasigaminkite bulvių košę. Bulves nuskuskite, nuplaukite. Virkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilkite vandenį ir sutrinkite iki vientisos masės. Kitame puode pakaitinkite pieną su sviestu. Sviestas turi ištirpti. Sviesto ir pieno mišinį supilkite į trintas bulves, paskaninkite druska ir pipirais, sukrėskite grietinę ir išmaišykite.
  5. Gaminkite spanguolių padažą. Mažame puode ant silpnos kaitros sumaišykite cukrų ir vandenį, virkite kol cukrus ištirps. Suberkite spanguoles ir virkite apie 10 minučių, kol jos suminkštės. Įmeskite apelsino žieveles ir įverkite žiupsnelį druskos. Nuimkite puodą nuo kaitros ir visiškai atvėsinkite. Padažą patiekite prie kalakutienos.
26

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *