Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Karamelinis pyragas su raudonaisiais serbentais

Tešlai reikės: 

  • 125 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g avižinių dribsnių;
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 1 šaukštelio cinamono.

Karamelės įdarui reikės:

  • 300 ml pasterizuotos grietinėlės, 35 % rieb., 0,5 l;
  • 150 ml šviesaus agavų sirupo;
  • 150 ml cukranendrių cukraus;
  • 1.5 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 75 g sviesto;
  • 0.5 druskos dribsnių.

Patiekimui reikės:

  • 200 g plakamosios grietinėlės 35 %;
  • 300 g raudonųjų serbentų.

Gaminame: 

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.
  2. Ištirpinkite sviestą. Sumaišykite su cukrumi ir avižiniais dribsniais.
  3. Sumaišykite miltus ir cinamoną ir supilkite į avižinių dribsnių masę. Suminkykite į tešlą.
  4. Tešlą įspauskite į riebalais išteptą, 22 cm skersmens, formą su nuimamu kraštu. Suformuokite tešlos kraštus apie 4 cm į viršų. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  5. Kepkite pyrago pagrindą 10 minučių orkaitės viduryje. Leiskite atvėsti.
  6. Puode užvirkite grietinėlę, sirupą ir cukrų. Leiskite virti apie 20 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Norėdami įsitikinti, kad karamelė paruošta, įmeskite šiek tiek karamelės į stiklinę šalto vandens. Ji turi būti minkšta ir lengvai formuojama, bet ne skysta.
  7. Nuimkite puodą nuo ugnies. Įmaišykite vanilinį cukrų ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Leiskite beveik visiškai atvėsti.
  8. Supilkite karamelę į pyrago pagrindą. Pabarstykite druskos dribsniais. Laikykite šaldytuve bent 1 val.
  9. Elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę iki standumo. Sudėkite į dubenį ir pabarstykite cinamonu. Papuoškite pyragą raudonaisiais serbentais. Patiekite su plakta grietinėle.
Taip pat skaitykite  Spagečiai su saulėje džiovintais pomidorais

Skanaus!

135