Karamelinis pyragas su raudonaisiais serbentais
Tešlai reikės:
- 125 g sviesto;
- 100 g cukraus;
- 100 g avižinių dribsnių;
- 200 g kvietinių miltų;
- 1 šaukštelio cinamono.
Karamelės įdarui reikės:
- 300 ml pasterizuotos grietinėlės, 35 % rieb., 0,5 l;
- 150 ml šviesaus agavų sirupo;
- 150 ml cukranendrių cukraus;
- 1.5 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 75 g sviesto;
- 0.5 druskos dribsnių.
Patiekimui reikės:
- 200 g plakamosios grietinėlės 35 %;
- 300 g raudonųjų serbentų.
Gaminame:
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.
- Ištirpinkite sviestą. Sumaišykite su cukrumi ir avižiniais dribsniais.
- Sumaišykite miltus ir cinamoną ir supilkite į avižinių dribsnių masę. Suminkykite į tešlą.
- Tešlą įspauskite į riebalais išteptą, 22 cm skersmens, formą su nuimamu kraštu. Suformuokite tešlos kraštus apie 4 cm į viršų. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
- Kepkite pyrago pagrindą 10 minučių orkaitės viduryje. Leiskite atvėsti.
- Puode užvirkite grietinėlę, sirupą ir cukrų. Leiskite virti apie 20 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Norėdami įsitikinti, kad karamelė paruošta, įmeskite šiek tiek karamelės į stiklinę šalto vandens. Ji turi būti minkšta ir lengvai formuojama, bet ne skysta.
- Nuimkite puodą nuo ugnies. Įmaišykite vanilinį cukrų ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Leiskite beveik visiškai atvėsti.
- Supilkite karamelę į pyrago pagrindą. Pabarstykite druskos dribsniais. Laikykite šaldytuve bent 1 val.
- Elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę iki standumo. Sudėkite į dubenį ir pabarstykite cinamonu. Papuoškite pyragą raudonaisiais serbentais. Patiekite su plakta grietinėle.
Skanaus!
135