Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Karpatų kukurūzų košė „banuš“

Reikės:

  • 500 ml riebios grietinėlės (dalį galima pakeisti grietine)
  • 200 g kukurūzų kruopų
  • 200 g šoninės
  • 200 g brinzos ar kito avių pieno sūrio
  • Druskos ir pipirų

Gaminimas: 

  1. Susmulkintą šoninę pakepkite ant vidutinės ugnies, nupilkite riebalų perteklių.
  2. Atskirame puode užvirinkite grietinėlę ir lėtai, nuolat maišydami, supilkite kukurūzų kruopas.
  3. Sumažinkite ugnį iki minimalios, aktyviai maišykite mediniu šaukštu, kol viršuje pasirodys sviestas.
  4. Karštą košę sudėkite į gilų dubenį arba molinį puodą, papuoškite tarkuotu ar laužytu sūriu ir šonine.
232