Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Keksiukai su vynuogėmis

Reikės:

  • ½ pakelio sviesto
  • 1 v. š. cukraus
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 2 vnt. kiaušinių
  • ½ puodelio pasukų arba pieno
  • 2 ½ puodelio miltų
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. kepimo sodos
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1 ½ puodelio smulkintų mėlynųjų vynuogių

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dideliame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, cukrų ir vanilę. Įmuškite kiaušinius ir maišykite iki vientisos masės. Tuomet supilkite pieną ir viską dar kartą išmaišykite. Mažesniame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sausus ingredientus supilkite į pieno ir kiaušinių mišinį ir viską atsargiai išmaišykite. Galiausiai į tešlą įmaišykite per pusę perpjautas vynuoges ir supilkite į keksiukams skirtas formeles. Viską dėkite į orkaitę ir kepkite apie 5 minutes, vėliau sumažinkite ugnį iki 150 laipsnių temperatūros ir kepkite dar 20-25 minutes. Skanaus!

86