Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Keptas tofu su cukinijomis ir braškėmis

Reikės:

  • 180 g tofu,
  • 4 didelių braškių,
  • 1 vidutinio dydžio cukinijos,
  • 4 šaukštų sojų padažo,
  • 4 šaukštų aliejaus,
  • 1 šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus,
  • 1 žaliosios citrinos (naudosite sultis),
  • 2 šaukštelių agavų sirupo,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
  • jeigu norisi, aitriųjų paprikų (čili) dribsnių.

Gaminimas:

Pirmiausiai pasigaminkite sojų pupelių varškės – tofu – marinatą. Į nedidelį dubenėlį supilkite aliejų, sojų padažą, skrudintų sezamų aliejų bei agavų sirupą, taip pat išspauskite vienos žaliosios citrinos sultis ir, jeigu naudojate, suberkite aitriųjų paprikų dribsnius; jeigu marinato skonis per stiprus, įpilkite kelis lašelius vandens, jei norisi, įdėkite daugiau norimų ingredientų. Jei skubate, „Lidl“ parduotuvėse galite įsigyti jau išmarinuoto tofu.

Tofu gabalėlį nusausinkite ir perpjaukite išilgai per pusę, panardinkite į dubenėlyje paruoštą marinatą; jeigu marinato per mažai ir tofu lieka neapsemtas, gabalėlį retkarčiais apverskite ir marinuokite nuo 4 iki 12 valandų. Tuomet tofu gabalėlį dėkite ant įkaitintų grilio grotelių ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, apie 10 minučių. Kol tofu kepa, cukiniją supjaustykite griežinėliais, o braškes perpjaukite išilgai – gabalėlius merkite į marinatą ir dėkite kepti ant grotelių. Cukiniją kepkite tol, kol suminkštės, o braškes šiek tiek pakaitinkite, stenkitės jų nesuspausti. Iškepusius valgius patiekite vienoje lėkštėje. Skanaus!

27