Kepti tako su jautiena
Reikės:
- 8-10 vnt. kietų tako paplotėlių
- 1 puodelio juodųjų pupelių
- 1 kg. maltos jautienos
- 1 vnt. svogūno
- 1 pakelio tako prieskonių
- 1 vnt. žaliosios paprikos
- 3 vnt. pomidorų
- ¼ puodelio jautienos sultinio
- 1 ¼ puodelio čederio sūrio
Gaminame:
Ant vidutinės ugnies pakepinkite susmulkintą maltą jautieną ir kubeliais supjaustytą svogūną. Sudėkite tako prieskonius, suberkite smulkiai supjaustytus pomidorus ir ant viršaus supilkite jautienos sultinio. Visą masę užvirinkite, o tada sumažinkite ugnį ir kepkite, kol išgaruos skystis. Užberkite ant kiekvieno paplotėlio juodųjų pupelių ir paskirstykite mėsos mišinį. Ant viršaus užberkite gausiai sūrio ir kepkite keptuvėje apie 7-10 minučių, kol sūris pradės lydytis. Galite patiekti su švelniu tako padažu ir mėgautis. Skanaus!
56