Keptos paprikos su pomidorais ir ančiuviais
Reikės:
- 4 raudonųjų paprikų,
- 50 g ančiuvių aliejuje,
- 8 vyšninių pomidorų,
- 2 česnako skiltelių,
- 2 rozmarino šakelių,
- 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus.
Gaminame: įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros, per pusę perpjautas paprikas be sėklų sudėkite į didelę kepimo formą ir apšlakstykite trupučiu aliejaus iš ančiuvių skardinės, tada apverskite paprikas perpjauta puse į viršų ir kepkite 40 minučių, kol suminkštės. Ančiuvius supjaustykite išilgai, į kiekvienos paprikos pusę įdėkite į dvi dalis perpjautą pomidorą, du gabalėlius ančiuvių, česnako bei rozmarino. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite dar 30 minučių, kol pomidorai suminkštės, o paprikos prisipildys sulčių. Palikite atvėsti ir patiekite šiltą arba kambario temperatūros.
15