Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Keptos paprikos su pomidorais ir ančiuviais

Reikės:

  • 4 raudonųjų paprikų,
  • 50 g ančiuvių aliejuje,
  • 8 vyšninių pomidorų,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 2 rozmarino šakelių,
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus.

Gaminame: įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros, per pusę perpjautas paprikas be sėklų sudėkite į didelę kepimo formą ir apšlakstykite trupučiu aliejaus iš ančiuvių skardinės, tada apverskite paprikas perpjauta puse į viršų ir kepkite 40 minučių, kol suminkštės. Ančiuvius supjaustykite išilgai, į kiekvienos paprikos pusę įdėkite į dvi dalis perpjautą pomidorą, du gabalėlius ančiuvių, česnako bei rozmarino. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite dar 30 minučių, kol pomidorai suminkštės, o paprikos prisipildys sulčių. Palikite atvėsti ir patiekite šiltą arba kambario temperatūros.

15