Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Keptų baklažanų salotos

Reikės:

  • po šaukštelį druskos,
  • česnako miltelių ir čili pipirų prieskonių,
  • po pusę arbatinio šaukštelio kmynų ir ciberžolės,
  • 2 baklažanų,
  • 1 valg. šaukšto ir 1 arb. šaukštelio alyvuogių aliejaus,
  • indelio konservuotų avinžirnių,
  • 2 agurkų,
  • 1 raudonojo svogūno,
  • 1 raudonosios paprikos,
  • ketvirtadalio puodelio susmulkintos kalendros,
  • trečdalio puodelio ryžių acto,
  • 1,5 valg. šaukšto medaus,
  • trečdalio puodelio kapotų žemės riešutų.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Mažame dubenyje sumaišykite prieskonius: druską, česnako, čili miltelius, kmynus ir ciberžolę. Nuplaukite ir plonai supjaustykite baklažanus. Juos ištepkite puse prieskonių mišinio ir šaukštu aliejaus. Kepkite apie 20 minučių arba, kol iškeps, tada leiskite atvėsti.

Avinžirnius nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Vidutinio dydžio dubenyje juos išmaišykite su likusiais prieskoniais ir šaukšteliu alyvuogių aliejaus.

Agurkus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną, papriką ir kalendrą. Sudėkite į atskirą dubenėlį. Sumaišykite ryžių actą, medų ir ketvirtadalį arbatinio šaukštelio druskos – supilkite padažą į agurkų mišinį.

Ant kiekvienos lėkštės pirmiausia dėkite agurkų mišinio, tada avinžirnių ir galiausiai skrudintus baklažanus. Papuoškite smulkinta kalendra ir žemės riešutais. Patiekite su mėgstama duona.

56