Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Keptų burokėlių sumuštiniai su žolelėmis ir ožkos sūriu

Baltymų ir vitaminų galima gauti valgant ir sumuštinius. Štai jums dietiškesnė tradicinių sumuštinių versija – fetos sūrį sumaišykite su graikišku jogurtu. Tobulas prancūziško stiliaus užkandis pertraukėlei tarp darbų.

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio burokėlių,
  • ketvirčio puodelio graikiško jogurto (2 proc. riebumo),
  • 30 g sutrupintos fetos sūrio,
  • po truputį šviežių smulkintų mėtų,
  • baziliko lapelių,
  • galite panaudoti ir šviežių burokėlių lapus,
  • šaukšto alyvuogių aliejaus,
  • 2 riekelių paskrudintos duonos (itin tinka čiabatos stiliaus).

Gaminimas:

Neluptus nuplautus burokėlius kiekvieną suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių, po pusvalandžio kepimo apverskite. Iškeptus palikite folijoje ir leiskite kiek praaušti, tuomet nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir nulupkite. Supjaustykite plonais griežinėliais. Dubenėlyje sumaišykite jogurtą, fetą, žalumynus ir pusę šaukšto alyvuogių aliejaus. Ant duonos riekelės tepkite jogurto mišinį, dėkite burokėlius ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

44