Keptų persikų salotos
Reikės:
- 100 g mažųjų špinatų
- 5 persikų
- 125 g šilauogių
- 1 raudonojo svogūno
- 100 g ožkų sūrio
- 1 v. š. medaus
- 2 a. š. garstyčių
- 20 ml alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio pipirų
Gaminame:
Į didelį dubenį sudėkite špinatus, plonais griežinėliais supjaustytą svogūną ir šilauoges. Atskirame dubenėlyje sumaišykite medų, garstyčias ir alyvuogių aliejų. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite kepsninę, groteles patepkite aliejumi ir sudėkite vaisių puseles. Galiausiai keptus persikus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į žalumynų dubenį. Viską apliekite medaus ir garstyčių padažu, pagardinkite ožkų sūriu. Patiekite prie mėsos ar žuvies patiekalų.
103