Kesadilijos su aštriu tunu
Reikės:
- tortilijų;
- 1 skardinės tuno;
- 1 pomidoro;
- 1,5 šaukšto pomidorų pastos;
- 0,5 šaukštelio smulkintų aitriųjų paprikų;
- 1 Chalapos paprikos;
- saujos svogūnų laiškų;
- 1 česnako skiltelės;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 1/3 puodelio tarkuoto sūrio;
- baziliko (šviežio ar džiovinto).
Gaminame:
Susmulkinkite pomidorą, Chalapos papriką, svogūnų laiškus ir česnaką. Nusausintą tuną inde išmaišykite su susmulkintais ingredientais, pagardinkite aitriosiomis paprikomis, baziliku, įdėkite pomidorų pastos – turėtų išeiti labai tirštas tuno „padažas“. Gausiai užtepkite šio mišinio ant vienos pusės tortilijos, ant viršaus užberkite smulkinto sūrio ir sulenkite per pusę. Apkepkite tortiliją iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant vidutinės ugnies. Vienai pusei gražiai apskrusti prireiks maždaug 2 minučių. Patiekite dar karštas.
81