Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Kiauliena įdarytas baklažanas

Reikės:

  • 4 mažų baklažanų
  • 500 g maltos kiaulienos
  • 1 svogūno
  • 500 ml trintų pomidorų
  • 1 a. š. druskos
  • 1 paprikos
  • žiupsnelio džiovinto raudonėlio
  • 2 lauro lapų
  • 300 g šviežių vyšninių pomidorų
  • 3 v. š. alyvuogių
  • 3 v. š. smulkintų petražolių
  • šviežio baziliko lapelių
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus

Gaminame:

Į didelę keptuvę įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps perregimi. Į keptuvę įdėkite ir maltą mėsą, maišydami kepkite tol, kol kiauliena įgaus gražų atspalvį. Viską pabarstykite druska ir pipirais, įdėkite lauro lapą bei raudonėlius. Po minutės viską papildykite trintais pomidorais. Kepkite apie 30 minučių, nuolat maišydami. Baklažaną dėkite ant kepimo popieriaus ir įkaitintoje orkaitėje kepkite 20 minučių, 180 °C temperatūroje, kol šis suminkštės. Kai ištrauksite daržovę iš orkaitės, nupjaukite vieną jos galą, išgremžkite ten skylę ir į ją supilkite paruoštą masę. Aplink baklažaną išdėliokite šviežius pomidorus ir alyvuoges, dėkite į orkaitę dar 30-čiai minučių. Prieš patiekdami, ant baklažano pabarstykite petražolių ir baziliko lapelių.

77