Kiniška kiauliena su agurkais
(2–4 asmenims) reikės:
- 600 g kiaulienos kumpio
- 4 vidutinio dydžio šviežių agurkų
- 4 valgomųjų šaukštų sojos padažo
- 4 valgomųjų šaukštų ryžių acto
- 2 arbatinių šaukštelių cukraus
- 4 skiltelių česnako
- 2 valgomųjų šaukštų sezamo aliejaus
- 2 valgomųjų šaukštų šviežių smulkintų petražolių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Garnyrui:
- 200–300 g virtų ryžių (arba ryžių makaronų)
Gaminame:
Ruošdami mėsos marinatą, pirmiausia susmulkinkite petražoles ir česnaką. Dideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, ryžių actą, cukrų, smulkintą česnaką ir petražoles, sezamo aliejų, druską ir pipirus.
Kiaulienos kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis ir suberkite jas į paruoštą marinatą. Gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 15–20 minučių. Kol mėsa marinuojasi, plonomis juostelėmis arba kubeliais supjaustykite šviežius agurkus. Galite naudoti specialią agurkų pjaustyklę – taip daržoves supjaustysite itin preciziškai ir greitai.
Gerai įkaitinkite „Wok“ tipo keptuvę ar didelį puodą. Ant vidutinės ugnies kepkite kiaulienos kumpio juosteles, kol jos suminkštės ir lengvai apskrus. Tuomet į kepamą mėsą suberkite pjaustytus agurkus, kepkite apie 1–2 minutes, kad agurkai taip pat suminkštėtų ir sugertų į save ruošiamo patiekalo skonį.
Lėkštėse sudėkite virtus ryžius ar jų makaronus, o ant viršaus patupdykite gražiai iškeptą mėsą ir agurkus. Paruoštą patiekalą apibarstykite smulkintomis petražolėmis arba kitomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite svečiams. Skanaus!