Kišas su špinatais ir pievagrybiais
Reikės:
- 200 g špinatų;
- 250 g pievagrybių;
- 100 g fetos sūrio;
- 1/3 puodelio tarkuoto fermentinio sūriog;
- 4 kiaušiniai;
- 1 skiltelė smulkinto česnako;
- 1 puodelis pieno;
- 2 šaukštai kepimo aliejaus;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Nuplautus pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais. Susmulkinkite česnaką.
- Į keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite pievagrybius, česnaką. Kepkite pabarstytus druska grybus ant vidutinės kaitros, kol iš keptuvės išgaruos drėgmė.
- Patepkite aliejumi apvalų kepimo indą. Į jį sluoksniuokite pievagrybius, špinatus ir trupintą fetą.
- Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, pipirus ir pieną.
- Kiaušinių plakinį supilkite į kepimo indą ant špinatų, grybų ir fetos.
- Kišą įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 50 minučių arba kol viršus taps aukso spalvos.
Skanaus!
44