Klasikiniai takai visai šeimai
Reikės | Gaminame |
Kiti galimi ingredientai: raudonasis svogūnas, avokadas, gvakamolė, jelapenas, tako padažas, tofu, krevetės. |
Keptuvėje ant vidutiniškai aukštos temperatūros pakepinti svogūną apie 5–6 minutes. Suberti jautieną. Apkepti, kol nebebus raudonos spalvos, išgaruos skystis.
Tuomet suberti prieskonius, druską, česnaką. Pakepinti apie pusę minutės, supilti pomidorų tyrę. Uždengti dangtį ir patroškinti 15–20 minučių ant žemos temperatūros. Tuo metu smulkiai supjaustyti salotų lapus, pomidorą. Jeigu jis minkštas, galima išimti minkštąją dalį ir atidėti kitiems patiekalams. Po kelis šaukštus paruošto įdaro dėti į tortilijas, ant viršaus užberti sūrio. Takus dėti į orkaitę ir kepti 160 laipsnių temperatūroje apie 6 minutes. Į orkaitėje pakepintus takus pridėti pomidorų, salotų, šaukštelį graikiško jogurto, apšlakstyti laimo sultimis. |
31