Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Klasikiniai takai visai šeimai

Reikės Gaminame
  • 12 minkštų arba kietų tortilijų;
  • 400–450 g maltos jautienos;
  • 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto;
  • 2 skiltelių česnako, susmulkintų;
  • 250 g pomidorų tyrės ar 300 g konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 1 a. š. kumino;
  • 1/2 a. š. raudonėlio;
  • Aitriosios paprikos miltelių, pagal skonį;
  • Druskos, juodųjų pipirų, pagal skonį;
  • Tarkuoto sūrio;
  • Aisbergo salotos, smulkiai supjaustytų;
  • 2 didelių pomidorų, smulkiai supjaustytų;
  • Graikiško jogurto arba grietinės;
  • Žaliosios citrinos sulčių;

Kiti galimi ingredientai: raudonasis svogūnas, avokadas, gvakamolė, jelapenas, tako padažas, tofu, krevetės.

Keptuvėje ant vidutiniškai aukštos temperatūros pakepinti svogūną apie 5–6 minutes. Suberti jautieną. Apkepti, kol nebebus raudonos spalvos, išgaruos skystis.

Tuomet suberti prieskonius, druską, česnaką. Pakepinti apie pusę minutės, supilti pomidorų tyrę. Uždengti dangtį ir patroškinti 15–20 minučių ant žemos temperatūros.

Tuo metu smulkiai supjaustyti salotų lapus, pomidorą. Jeigu jis minkštas, galima išimti minkštąją dalį ir atidėti kitiems patiekalams.

Po kelis šaukštus paruošto įdaro dėti į tortilijas, ant viršaus užberti sūrio. Takus dėti į orkaitę ir kepti 160 laipsnių temperatūroje apie 6 minutes.

Į orkaitėje pakepintus takus pridėti pomidorų, salotų, šaukštelį graikiško jogurto, apšlakstyti laimo sultimis.

31