Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Klasikinis mėsainis receptas

Reikės:

  • 1 jautienos maltinuko
  • Bandelės su sezamų sėklomis
  • 100 g pomidorų
  • 50 g raudonųjų svogūnų
  • 5–6 lapinių salotų lapų
  • 1 sūrio riekelės
  • 2 v. š. pomidorų padažo
  • 2 v. š. saldžiarūgščio padažo

Gaminame:

Maltinuką dėkite tik ant įkaitintų kepimo grotelių. Kepkite vidutinėje kaitroje po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės. Kai mėsą apversite, iškart uždėkite ant jos sūrį. Perpjautą bandelę padėkite šalia vidine puse žemyn ir porą minučių pakaitinkite. Nuimkite bandelę nuo kaitros ir sukonstruokite mėsainį: ant apatinės bandelės dalies užtepkite saldžiarūgščio padažo, uždėkite pusę salotų lapų, sluoksnį smulkintų raudonųjų svogūnų, mėsą ir sūrį, o ant jų pomidorų riekeles bei likusias salotas su svogūnais. Užtepkite pomidorų padažo ir uždenkite viršutine bandelės dalimi. Patiekite su keptomis bulvytėmis.

55