Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Kondensuotu pienu pertepti vafliai

Reikės:

  • 7 vaflių lakštų,
  • skardinės saldaus sutirštinti pieno,
  • rūgštoko džemo arba uogienės – puikiai tinka serbentų, vyšnių.

Tai vienas paprasčiausių desertų, kuris savaime blankius produktus kilsteli į aukštesnį lygį. Gamybos procesas įveikiamas net ir neturintiems jokių kulinarinių įgūdžių.

Gaminimas:

Išsirinkite indą lygiu dugnu, kuriame vafliai lengvai telpa – tai gali būti ir paprasčiausia kepimo popieriumi išklota skarda. Dėkite vaflio lakštą, šaukštu pilkite ant jo sutirštintą pieną ir išsklaidykite per visą vaflio paviršių. Ant viršaus dėkite kitą lakštą ir tepkite sutirštintą pieną. Uždėję trečią lakštą, ant jo tepkite džemą ar uogienę. Kitus du lakštus vėl pertepkite kondensuotu pienu, o trečią – uogiene. Uždėję paskutinį lakštą, užklokite jį kepimo popieriumi ir paslėgę dėkite bent valandai į šaldytuvą. Paslėgti šį desertą galima ant viršaus uždėjus pjaustymo lentelę, o ant jos sunkesnį daiktą, ar indą. Po valandos traukite iš šaldytuvo, pjaustykite ir skanaukite.

39