Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Kreminės ir traškios salotos su tunu

Reikės:

  • 160 g savo sultyse konservuoto tuno,
  • kelių šviežio derliaus trumpavaisių agurkų,
  • saujos raudonųjų ridikėlių,
  • kelių stiebų svogūnų laiškų arba laiškinio česnako,
  • vieno raudonojo svogūno,
  • valgomojo šaukšto šviežios citrinos sulčių bei žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės,
  • kelių valgomųjų šaukštų graikiško jogurto.
  • Pagardinimui – druskos ir pipirų bei kelių šviežiai keptos čiabatos riekelių.

Gaminimas:

Nupylę skystį, tuną sudėkite į didesnį dubenį. Čia pat dėkite nedideliais gabaliukais supjaustytus šviežius agurkus, traškius ridikėlius, susmulkintą raudoną svogūną ir laiškus. Įberkite karštu vandeniu nuplikytos citrinos žievelės gabalėlius, įpilkite šaukštą citrinos sulčių. Viską vainikuokite dosniu kiekiu graikiško jogurto, kuris suteiks tuno salotoms kreminės tekstūros – prieš išmaišydami nepamirškite druskos bei pipirų. Mėgaukitės su riekele šviežios duonos.

52