Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Kreminės vynuogių salotos

Reikės:

  • 100 g mėlynųjų vynuogių
  • 100 g  žaliųjų vynuogių
  • 200 g kreminio sūrio
  • 1 puodelio grietinės
  • 1/3 puodelio cukraus
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 3 v.š. rudojo cukraus
  • 3 v.š pekano riešutų

Gaminimas:

Perpjaukite vynuoges pusiau. Į trintuvą sudėkite kreminį sūrį, grietinę, rudąjį cukrų, vanilės ekstraktą ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Į paruoštą kreminio sūrio masę sudėkite pusiau perpjautas vynuoges ir išmaišykite. Perkelkite salotas į serviravimo dubenį ir įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučių, kad jos atvėstų ir taptų gaivinančios. Galiausiai gautas salotas ištraukite iš šaldytuvo, apibarstykite ruduoju cukrumi ir smulkintais pekano riešutais.

43