Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Kreminiai makaronai su lašiša

Reikės:

  • Mėgstamų makaronų
  • Kelių atlantinės lašišos filė gabalėlių
  • Žiupsnelio pipirų
  • Žiupsnelio druskos
  • Šaukšto sviesto
  • Šaukšto alyvuogių aliejaus

Padažui pagaminti reikės: 

  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Puodelio riebios grietinėlės
  • Žiupsnelio druskos
  • Saujos šviežių susmulkintų petražolių

Gaminame:

Pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas išvirkite makaronus. Makaronams išvirus, nupilkite nuo jų skystį, tačiau pasilikite puodelį makaronų vandens padažo gamybai.

Lašišą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, pagardinkite juos druska bei juodaisiais pipirais. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės ugnies, joje ištirpinkite sviestą ir aliejų. Sudėkite lašišą į keptuvę, kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Išimkite lašišą iš keptuvės, išspauskite ant jos citrinos sulčių ir apiberkite juodaisiais pipirais.

Į keptuvę, kurioje kepė lašiša, supilkite grietinėlę. Įdėkite pjaustytos citrinos. Kelias minutes pavirkite, kol padažas sutirštės, tuomet supilkite makaronų vandenį. Į gautą padažą sudėkite makaronus ir viską išmaišykite. Galiausiai sudėkite keptą lašišą ir patiekite apibarstę petražolėmis.

19