Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Kuskuso salotos su feta ir persikais

Reikės:

  • 250 g kuskuso
  • 250 ml vandens
  • 1⁄2 a. š. druskos
  • 1⁄4 a. š. maltų įvairiaspalvių pipirų
  • 1 citrinos sulčių ir jos tarkuotos žievelės
  • 400 g persikų
  • 2 v. š. smulkintų petražolių lapelių
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 150 g fetos sūrio

Gaminame:

Į verdantį vandenį suberkite druską ir juo užpilkite kuskusą. Uždenkite ir palikite pastovėti 5–7 minutes, kad kuskusas išbrinktų bei sugertų skystį. Apibarstykite pipirais ir palikite atvėsti. Persikus supjaustykite skiltelėmis, o fetą kubeliais. Atvėsusį kuskusą apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis, suberkite petražolių lapelius ir citrinos žievelę. Viską išmaišykite, tada sudėkite persikų skilteles ir fetą. Patiekite iš karto.

247