Kuskuso salotos su feta ir persikais
Reikės:
- 250 g kuskuso
- 250 ml vandens
- 1⁄2 a. š. druskos
- 1⁄4 a. š. maltų įvairiaspalvių pipirų
- 1 citrinos sulčių ir jos tarkuotos žievelės
- 400 g persikų
- 2 v. š. smulkintų petražolių lapelių
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 150 g fetos sūrio
Gaminame:
Į verdantį vandenį suberkite druską ir juo užpilkite kuskusą. Uždenkite ir palikite pastovėti 5–7 minutes, kad kuskusas išbrinktų bei sugertų skystį. Apibarstykite pipirais ir palikite atvėsti. Persikus supjaustykite skiltelėmis, o fetą kubeliais. Atvėsusį kuskusą apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis, suberkite petražolių lapelius ir citrinos žievelę. Viską išmaišykite, tada sudėkite persikų skilteles ir fetą. Patiekite iš karto.
247