Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Lapinių kopūstų salotos, pagardintas granatais ir graikiniais riešutais

Reikės:

  • 1 vnt. apelsino;
  • 1 šaukšto medaus;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 1 žiupsnelio pipirų;
  • 250 g. žaliųjų lapinių kopūstų „Kale“;
  • 1 vnt.granato;
  • 1 vnt. svogūno;
  • 50 g. graikinių riešutų be kevalų.

Gaminimas:

  1. Apelsiną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, nepalikdami baltos žievelės. Patariama pjaustyti apelsiną dubenėlyje, kad būtų išsaugotos visos sultys. Iš išpjautų plėvelių išspauskite likusias sultis.
  2. Apelsinų sultis sumaišykite su medumi, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Užpilą įtrinkite rankomis į kopūstus.
  3. Granatą perpjaukite, iškrapštykite sėklas.
  4. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Stambiai sukapokite riešutus.
  5. Kopūstą sumaišykite su apelsinų skiltelėmis ir baltaisiais svogūnais. Viršų apibarstykite granatų sėklomis ir graikiniais riešutais.

Skanaus!

20