Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Lašiša su medumi ir česnakais

Reikės:

  • Kelių atlantinės lašišos filė gabalėlių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio Kajeno pipirų miltelių
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 šaukšto šilto vandens
  • ½ šaukšto obuolių acto arba citrinos sulčių
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 3 susmulkinto česnako skiltelių
  • 1/2 skiltelėmis supjaustytos citrinos
  • Žiupsnelio smulkintų šviežių petražolių

Gaminimas:

Lašišos filė įtrinkite druska, juodaisiais ir Kajeno pipirais. Tuomet negiliame dubenėlyje sumaišykite medų, šiltą vandenį, obuolių actą arba citrinos sultis, įberkite šiek tiek druskos ir viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepkite lašišą apie 4 minutes, tuomet ją apverskite ir kepkite dar 3-4 minutes. Galiausiai lašišą iš keptuvės išmikite ir atidėkite į šalį. Į tą pačią keptuvę suberkite česnakus ir kepkite, kol šie šiek tiek paruduos. Tuomet supilkite medaus mišinį, citrinos skilteles ir pakaitinkite, kol masė taps lipni. Gražinkite lašišos gabalėlius į keptuvę ir pavartykite ją gautame padaže. Apibarstykite lašišą smulkintomis petražolėmis. Patiekite su mėgstamu garnyru.

20