Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Lašiša su terijakio padažu

Reikės:

  • Kelių atlantinės lašišos gabalėlių
  • 400 g vyšninių pomidorų su šakelėmis
  • 2 citrinų
  • 1⁄4 a. š. šviežiai maltų pipirų
  • 1⁄2 a. š. druskos
  • 40 ml tiršto terijakio padažo
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus

 Gaminame:

Nusausinkite lašišos gabalėlius popieriniais rankšluosčiais ir pagardinkite druska iš abiejų pusių. Alyvuogių aliejumi pašlakstykite įkaitusią grilio keptuvę, sudėkite lašišą, ją apšlakstykite puse terijakio padažo ir kepkite 4 minutes. Žuvį apverskite, užpilkite likusiu terijakio padažu, apibarstykite pipirais ir kepkite dar 3-4 minutes. Perkelkite žuvį į lėkštę, o į keptuvę sudėkite vyšninius pomidorus ir citrinų puseles. Kepkite juos 7-8 minutes, kol suminkštės, ir patiekite su lašiša.

24