Lašiša su terijakio padažu
Reikės:
- Kelių atlantinės lašišos gabalėlių
- 400 g vyšninių pomidorų su šakelėmis
- 2 citrinų
- 1⁄4 a. š. šviežiai maltų pipirų
- 1⁄2 a. š. druskos
- 40 ml tiršto terijakio padažo
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
Gaminame:
Nusausinkite lašišos gabalėlius popieriniais rankšluosčiais ir pagardinkite druska iš abiejų pusių. Alyvuogių aliejumi pašlakstykite įkaitusią grilio keptuvę, sudėkite lašišą, ją apšlakstykite puse terijakio padažo ir kepkite 4 minutes. Žuvį apverskite, užpilkite likusiu terijakio padažu, apibarstykite pipirais ir kepkite dar 3-4 minutes. Perkelkite žuvį į lėkštę, o į keptuvę sudėkite vyšninius pomidorus ir citrinų puseles. Kepkite juos 7-8 minutes, kol suminkštės, ir patiekite su lašiša.
24