Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Lašišos kišas su špinatais

Reikės:

  • 100 g lašišos
  • 1 arbat. š. sviesto
  • 1 vnt. raudonojo svogūno
  • 1 vnt. česnako skiltelės
  • 6 vnt. kiaušinių
  • 150 g pieno
  • 2 šaukštų parmezano sūrio
  • 120 g špinatų lapų
  • ½  arbat. š. druskos
  • ½ arbat. š. pipirų

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir česnakus bei kepkite, kol jie įgaus auksinę spalvą ir pradės karamelizuotis. Viską sudėkite į kepimo indą. Atskirame nedideliame dubenyje šakute lengvai suplakite kiaušinius su pienu, tarkuotą parmezano sūrį, įberkite druskos, pipirų, sudėkite špinatų lapus bei supjaustytą lengvai apkeptą lašišą, viską gerai išmaišykite. Supilkite mišinį ant jau iškeptų svogūnų ir česnakų, tolygiai paskirstykite špinatus ir lašišą. Kepimo indą perkelkite į orkaitę ir kepkite apie 20-30 minučių, kol paviršius lengvai paruduos. Leiskite kišui atvėsti apie 10 minučių, tada supjaustykite skiltelėmis ir patiekite. Skanaus!

31