Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Lašišos pjausniai su tzatziki padažu

Reikės:

  • ¼ puodelio rudojo cukraus
  • 1 v. š. druskos
  • 1 v. š. rūkytos paprikos prieskonių
  • 4 vnt. lašišos pjausnių
  • 1 puodelio graikiško jogurto
  • 3 vnt. agurkų
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • Saujos šviežių krapų
  • 1 vnt. česnako skiltelės
  • Žiupsnelio druskos

Gaminame:

Dideliame negiliame inde sumaišykite rudąjį cukrų, druską ir rūkytos paprikos prieskonius. Į prieskonius, esančius dubenyje, sudėkite lašišos pjausnius, apverskite juos iš abiejų pusių ir palaikykite bent 1 valandą šaldytuve. Tuo tarpu kitame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, susmulkintus be žievės agurkus, citrinos sultis, krapus ir česnaką – pagal skonį pagardinkite druska. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinės temperatūros. Pasimarinavusios lašišos pjausnius dėkite ant aliejumi pateptų grotelių ir kepkite iš abiejų pusių po 4 minutes. Patiekite su tzatziki padažu ir mėgstamomis daržovėmis, keptomis ant grilio.

36