Lašišos pjausniai su tzatziki padažu
Reikės:
- ¼ puodelio rudojo cukraus
- 1 v. š. druskos
- 1 v. š. rūkytos paprikos prieskonių
- 4 vnt. lašišos pjausnių
- 1 puodelio graikiško jogurto
- 3 vnt. agurkų
- 2 v. š. citrinos sulčių
- Saujos šviežių krapų
- 1 vnt. česnako skiltelės
- Žiupsnelio druskos
Gaminame:
Dideliame negiliame inde sumaišykite rudąjį cukrų, druską ir rūkytos paprikos prieskonius. Į prieskonius, esančius dubenyje, sudėkite lašišos pjausnius, apverskite juos iš abiejų pusių ir palaikykite bent 1 valandą šaldytuve. Tuo tarpu kitame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, susmulkintus be žievės agurkus, citrinos sultis, krapus ir česnaką – pagal skonį pagardinkite druska. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinės temperatūros. Pasimarinavusios lašišos pjausnius dėkite ant aliejumi pateptų grotelių ir kepkite iš abiejų pusių po 4 minutes. Patiekite su tzatziki padažu ir mėgstamomis daržovėmis, keptomis ant grilio.
36