Lenkiškas šaltibarščių receptas
Reikės:
- 2-3 nedidelių šviežių burokėlių,
- pundelio burokėlių lapų,
- sultinio kubelio,
- 0,5 l kefyro,
- 300 ml jogurto,
- 100 ml grietinės,
- 2 trumpavaisių agurkų,
- 100 g ridikėlių,
- nedidelės skiltelės česnako,
- 1 šaukštelio acto,
- svogūnų laiškų,
- krapų,
- virtų kiaušinių.
Gaminame:
Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat smulkiai supjaustykite burokėlių kotelius ir lapus. Užvirinkite sultinį, sudėkite burokėlius ir storesnius stiebus, virkite uždengę apie 15 minučių ant vidutinės ugnies, kol burokėliai suminkštės. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, sudėkite lapus. Baigus virti, nukoškite ir atvėsinkite. Į kefyrą pilkite jogurtą, grietinę, dėkite burokėlius ir jų lapus, kubeliais pjaustytus agurkus, ridikėlius, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus. Galite įpilti šiek tiek burokėlių nuoviro. Pagardinkite išspaustu česnaku, druska, pipirais ir actu. Patiekite su virtais kiaušiniais ir virtomis bulvėmis.
98