Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Makaronai su citrinų padažu

Reikės:

  • 2 šaukštų sviesto,
  • 2 didelių citrinų sulčių ir žievelės,
  • 300 g spagečių,
  • 4 šaukštų riebios grietinėlės,
  • saujelės parmezano sūrio,
  • druskos ir juodųjų,
  • šviežiai maltų pipirų,
  • šviežių žolelių (gali būti mėta, bazilikas, laiškiniai česnakai).

Gaminame:

Užvirinkite puodą gerai pasūdyto vandens ir sudėkite spagečius. Virkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės arba minute mažiau, jeigu norite „al dente“.

Kol verda makaronai, keptuvėje ant vidutinio stiprumo pašildykite grietinėlę ir suberkite citrinos žievelę. Į grietinėlės mišinį dėkite ir sviestą. Kai tik makaronai išvirs, juos žnyplėmis ištraukite iš vandens ir supilkite į padažą. Nebijokite, jeigu į keptuvę pateks šiek tiek vandens – taip dar skaniau. Įpilkite citrinos sulčių, kaitinkite dar vieną minutę intensyviai maišydami.

Pagal skonį gardinkite druska ir pipirais, maišydami iš lėto suberkite parmezaną. Patiekite apibarstę šviežiomis žolelėmis.

35