Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Makaronai su tunu ir žolelėmis

Reikės:

  • kelių valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • dviejų smulkiai sukapotų česnako galvų,
  • vienos tuno skardinės,
  • žaliosios citrinos,
  • saujelės šviežių gražgarsčių ir petražolių,
  • druskos, pipirų ir Viduržemio jūros prieskonių,
  • marinuotų juodųjų alyvuogių saujelės,
  • saujos spagečių, ar kitų mėgstamų makaronų.

Gaminimas:

Į puodą įpilkite vandens, pasūdykite ir išvirkite spagečius – nupildami vandenį šiek tiek jo pasilikite. Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite česnaką, įmaišykite tuną, įspauskite žaliosios citrinos sultis, pagardinkite kapotais žalumynais. Pakepkite keletą minučių ir įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė spagečiai. Išvirtus makaronus suberkite į keptuvę su padažu ir atsargiai išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais, smulkiai pjaustytomis juodosiomis alyvuogėmis. Pietūs paruošti!

24