Makaronų pica, receptas
Šis patiekalas idealus piknikams ir išvykoms, nes gardus ir šaltas, valgomas supjaustytas gabalėliais, puikiai tinka švediškam stalui ar greitam užkandžiui. O dar geriau – jis visai nebrangus ir lengvai pagaminamas. Fritatta di pasta galite rinktis mėgstamo formato makaronus – nuo spagečių (dažniausia versija) iki rigatoni. Taip pat adaptuoti pagal tai, ką turite šaldytuve – įdėti saliamio ar mėgstamo sūrio. Žinoma, verčiau rinktis būtent itališką.
Reikės:
- 200 g jau išvirtų makaronų,
- 4 kiaušinių,
- tarkuoto parmezano,
- druskos,
- pipirų,
- 50 g šoninės,
- 100 g sūrio – pavyzdžiui, rūkyto Scamorza,
- alyvuogių aliejaus.
Gaminame:
Dubenyje išplakite kiaušinius su druska, pipirais ir tarkuotu sūriu. Keptuvėje apkepkite kubeliais supjaustytą šoninę ir įmaišykite ją į mišinį. Taip pat sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą sūrį ir makaronus. Viską išmaišykite ir supilkite į karštą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kai omletas atrodys iškepęs, apverskite jį panaudodami lėkštę arba dangtį ir pakepkite dar kelias minutes, kol iš susidarys plutelė.