Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Margaspalvė veganiška kokosinė želė

Jį galima gaminti vienos arba įvairių spalvų – tam panaudokite maistinius dažus.

Reikės:

  • 1 skardinės kokosų pieno,
  • 3 šaukštų rudojo cukraus,
  • 4 šaukštelių agaro želatinos,
  • maistiniai dažai (jei norisi spalvų),
  • 1 sauja aviečių ar kitokių mėgstamų uogų,
  • migdolų drožlių ar gabaliukų,
  • šviežių mėtų.

Gaminame:
Jei nenorite užsiimti su spalvomis, tiesiog suberkite cukrų į kokosų pieną, išmaišykite ir leiskite cukrui visiškai ištirpti. Kokosų pieną supilkite į puodą, užvirinkite, įdėkite 4 arbatinius šaukštelius agaro ir kelias minutes maišykite, kol milteliai ištirps. Išpilstykite į taures ar kitus norimus indelius ar vieną indą. Jei norite gaminti 4 spalvų želė, su cukrumi išmaišytą kokosų pieną galite padalinti taip: 1 x 100 ml, 1 x 100 ml, 1 x 50 ml 1 x 150 ml. Tuomet pirmąjį 100 ml kokosų pieno kiekį supilkite į puodą ir įpilkite, pavyzdžiui, raudonos spalvos dažų. Užvirinkite ir įdėkite vieną arbatinį šaukštelį agaro želatinos. Pavirkite maišydami 1–2 minutes, kol agaro milteliai visiškai ištirps. Skystį supilkite į taurę ar kitus naudojamus indus. Tą patį pakartokite su 50 ml kokosų pieno ir, tarkime, oranžine spalva, kuri gražiai dera su raudona. Oranžinį skystį švelniai supilkite į raudonos spalvos vidurį ir indą įdėkite į šaldytuvą 5 minutėms. Kitą 100 ml kokosų pieno kiekį su cukrumi gaminkite be spalvos ir supilkite ant sustingusios masės, vėl palaikykite šaldytuve 5 minutes. Likusius 150 ml kokosų pieno pagaminkite žalios spalvos ir taip pat supilkite ant jau sustingusios želė. Želė palikite šaldytuve porą valandų ar netgi per naktį. Prieš patiekdami desertą papuoškite uogomis, migdolų drožlėmis ir mėtomis. Skanaus!

34